OSTESKOLE

Har du altid gerne villet vide og prøve, hvordan flydende mælk bliver til lækker & aromatisk ost?


SKOLE... hvem gider at gå i skole?


Vores gård er ikke kun et sted for magi og kulinariske lækkerier, vores gård er også et sted for læring. Derfor inviterer vi skoleklasser, virksomheder, bondekoner (og -mænd), lokalbefolkningen, gæster og turister, [....] til at opleve, hvordan man selv laver ost.


Fordi ost er kultur!

SKOLEKLASSER & UDDANNELSESINSTITUTIONER

Fra børnehave til universitet

Alderssvarende & Hands-On!

Den bedste måde at lære på er at begribe - og hvor kan man begribe det bedre end på selve stedet?


Med (heldigvis) et stadigt stigende fokus på "vugge til gaffel"-princippet, på bæredygtighed og regionalitet, tilbyder vi et værktøj, der kan bringe selv de yngste børn tættere på forskellige cyklusser inden for områderne natur - landbrug - ernæring på en alderssvarende måde.


Dette fremmer ikke kun "teknisk" viden (inden for biologi, naturvidenskab og mejeriprodukter), men også nysgerrighed og en forbindelse til "livet på landet".


Kontakt os med oplysninger om gruppens størrelse, aldersgruppe og det faglige fokus - så kan vi foreslå et fagligt spændende program med en varighed på mellem 2 og 5 timer.

Vores osteskole er en unik oplevelse for din familie, venner, klubber og virksomheder eller en firmaudflugt.

Ideel også til julefrokost eller polterabend!


I en hyggelig atmosfære lærer du at lave traditionel håndværksost i en lille ostekedel. Osten tager du med hjem bagefter (3-4 stykker). Du kan booke vores osteskole for en gruppe på op til 8 personer (flere er velkommen efter aftale!) - vi arrangerer datoer fleksibelt med dig efter konsultation.


Kursets indhold:


  • Rundvisning på gården, mejeriet & vinmarken
  • Informationsmappe
  • Deltagercertifikat
  • 3-4 stykker selv-lavet ost
  • Osteforme, osteløbe og kultur
  • Forklæde
  • Smagning af vores forskellige mejeriprodukter
  • Mineralvand, vin, en lille snaps, pølser og frisk brød


Also in English / Auch auf Deutsch!

GRUPPER

TIL DIG OG DINE KÆRE

Har du altid gerne villet vide og prøve, hvordan flydende mælk forvandles til lækker friskost, aromatisk blød ost og syrlig halvhård ost?

Denne viden om den traditionelle kunst at fremstille håndlavet ost får du på osteskolen. Vi går en tur igennem ostens historie, snakker om det holistiske emne: dyr, miljø, & biodiversitet, og behandler temaet om sunde råvarer (mælken).


Kursets indhold:


  • Rundvisning på gården, mejeriet & vinmarken
  • Informationsmappe
  • Deltagercertifikat
  • 3-4 stykker selv-lavet ost
  • Osteforme, osteløbe og kultur
  • Forklæde
  • Smagning af vores forskellige mejeriprodukter
  • Mineralvand, vin, en lille snaps, pølser og frisk brød


Auch auf Deutsch // Also in English

ER DU BONDEKONE (eller -MAND)?

Har du måske flere tusinde liter mælk i tanken på gården? Og har du altid tænkt at det er for bøvlet at faktisk selv lave ost?


Ville det ikke være dejligt at forkæle sig selv (eller måske gæster?) med noget hjemmelavet fra egen gård i ny og næ?

Men gerne med noget, der passer ind i den stressede hverdag mellem stald, almindeligt arbejde, børn og fritid?


Det er slet ikke svært at lave sin egen kvark, flødeost, yoghurt og smør! Og det tager heller ikke lang tid!


På dette kursus lærer du, hvordan du laver forskellige mejeriprodukter: hurtigt og uden de store anstrengelser. Derudover vil vi vise dig, hvordan du laver smukke bløde oste og aromatiske lagrede oste med enkle værktøjer (som alle har derhjemme!).


Kursets indhold:


  • Rundvisning på gården & vinmarken med indblik i vores fårs liv
  • Mappe med forskellige mejeri-opskrifter
  • Deltagercertifikat
  • Dine selv lavede mejeriprodukter
  • Et lille starterset med osteforme, løbe, og kulturer
  • Smagning af forskellige mejeriprodukter
  • Mineralvand, vin, en lille snaps, pølser og frisk brød
unsplash