Mejeriet er virkelig (indtil forår 2024)
Men vi giver gas, og når renoveringen i vores bygning fra 1740 er overstået - så kommer der også nye billeder!
Dette lyder umiddelbart meget kortfattet, men det beskriver også essensen af vores produkter. Kun den unikke kombination af klima, jordbundsforhold og landskab i vores region, vores får, den måde, vi holder dem på, og den måde, vi fodrer dem med hø, gør vores oste til det, de er: naturprodukter af høj kvalitet. Dertil kommer vores kærlighed til den komplekse osteproduktionsproces og tre meget vigtige ingredienser: Tålmodighed, manuelt arbejde og mange års erfaring.
Vores fåreoste er rene naturprodukter, hvis kvalitet også afhænger af påvirkninger som årstiden eller vores fårs tilstand. Til produktionen bruger vi den afkølede aftenmælk og den varme morgenmælk fra vores dyr. Vi følger en streng regel: Kun den bedste fåremælk giver den bedste fåreost. Hver af vores oste er håndskåret og modner - afhængigt af sorten - med en naturlig skorpe, som kun skabes ved daglig, omhyggelig pleje af ostehjulene. I hele produktionsprocessen er vi af den faste overbevisning, at der ikke skal anvendes tilsætningsstoffer, konserveringsmidler eller farvestoffer.
Vores oste lagrer til perfektion i kalk fra Schweiz - ikke direkte, men i vores ostemodningsrum, som er beklædt med den reneste Europæiske kalk som findes. Fordi, hvis ikke omgivelserne kan ånde - så kan ostene heller ikke.
Vi udfører hvert eneste trin i gårdmejeriet med samme omhu, og kun på denne måde, efter syrning, tilsætning af løbe, opskæring, udtagning, drejning af hjulene, saltning og den endelige modning, skabes et helt specielt, ægte slow food-produkt. Altid af den bedste kvalitet og altid unikt. Fåreost fra Pøtgaard.
KONTAKT OS